25 Mart 2009 Çarşamba

NEDEN GERİ DÖNÜŞÜM?

Duyarlı insanlar olarak, içinde yaşadığımız doğal çevreyi korumak hepimizin görevidir. Dünyanın doğal kaynakları sınırlı olup , günden güne yok olmaktadır ve bu doğal kaynaklar harcanmaya devam ettikçe, kaynakların zaman içerisinde tükeneceği kuşkusuzdur. Sanayi Devrimi ile birlikte, dünyada kapitalist bir pazar oluşmuştur. Bu kapitalist hareketler sonucunda, dünyadaki üretim ve tüketim günden güne artmaktadır ve bu üretim ve tüketim arasındaki ilişki dünyaya büyük bir atık olarak dönmektedir. Hergün ürettiğimiz bu atıkları kontrol altına almazsak, dünya, yakın bir gelecekte, büyük bir çöplüğe dönme tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır. Bu noktada, Geridönüşüm, bu atıkların önlenmesi ve tekrar dünyaya kazandırılması için geliştirilmiş en etkili çözümdür.
Halk, endüstriler, ilgili kurum ve kuruluşlar katı atıklar ve kaçınılmaz sonuçları hakkında bilgilendirilerek, bu konuda bilinç ve duyarlılık yaratmak amaçtır. Bunu yaparken hedef, geridönüşümü, problemin en iyi çözümü olarak pozisyonlamaktır. Bu sayede, ileride yapılacak olan geridönüşüm çalışmaları için bilinç altyapısı oluşturarak, halkı, endüstrileri, ilgili kurum ve kuruluşları, çevre kirliliğinin gelecekteki tehlikeleri hakkında bilinçlendirip, bu sorunun en iyi çözümü olan Geridönüşümü, ilgili makam ve kuruluşlardan talep etmelerini sağlamak en büyük hedef olmalıdır.

1 yorum:

  1. geri dönüşüm için hemen ne gerekiyorsa yapmalıyız.dünyamız çöplüğe dönüşmesin.çevremizi koruyalım yaşam alanlarımızın kirlenmesine izin vermeyelim.

    YanıtlaSil